Zásady ochrany osobných údajov Kofy

Od Kofy

VŠEOBECNÉ INFORMÁCIE  SPRACÚVANÍ OSOBNÝCH ÚDAJOV

Kofy

Poštová adresa :   

Kofy, občianske združenie

Kráľová pri Senci 179, 900 50 

IČO 53079973

Registrované  v Registrovom úrade MV SR pod číslom VVS/1-900/90-59321

Zodpovedná osoba : info@kofy.sk .

(ďalej len „prevádzkovateľ“).

Dodržiavame pravidlá  a preto je ochrana vašich osobných údajov (ďalej len “OÚ”)  pre nás veľmi dôležitá. OÚ spracúvame v zmysle nasledovných podmienok:

Udelením súhlasu so spracúvaním osobných údajov na www.kofy.sk poskytujete svoj súhlas vážny a slobodne daný, konkrétny, informovaný a jednoznačný prejav vôle dotknutej osoby vo forme jednoznačne potvrdzujúceho úkonu v zmysle  Nariadenia európskeho parlamentu a rady (EÚ) 2016/679, z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, a tiež podľa ustanovenia Zákona  č. 18/2018 Z. z, z 29. novembra 2017 o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v platnom znení  prevádzkovateľovi (ďalej len „GDPR a ZÁKON“).

Adresa našej webovej stránky je: https://kofy.sk.

Posúdenie nevyhnutnosti spracovania

Prevádzkovateľ dbá na ochranu súkromia dotknutých osôb, a preto spracováva iba osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné potrebné pre stanovené účely spracovania.

Dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel.

Aké osobné údaje získavame a prečo ich zbierame

Ak ste nám poskytli osobné údaje, budú použité na nasledovné účely:

Marketing – na marketingové účely. Ak ste udelili súhlas prevádzkovateľovi a poskytli ste nám svoju e-mailovú adresu. Pod marketingové účely sa rozumie podpora predaja, marketingové ponuky, účasť na suťažiach, newsletters (odosielanie mailov s novinkami), informácie o produktoch alebo podujatiach a novinkách všeobecne. Ak, si zákazník neželá dostávať tieto ponuky, jednoducho sa odhlási priamo v  maily newsletteru (kliknutím na link – odhlásiť za z odberu noviniek

BEZPEČNY PRENOS ÚDAJOV

Vaše osobné údaje sú bezpečne prenášané vďaka šifrovaniu. Systém kódovania SSL (Secure Socket Layer) sa najčastejšie využíva pre bezpečnú komunikáciu s webovými servermi. Osobné údaje v našich systémoch ako i internetová stránka sú zabezpečené  primeranými technickými a organizačnými opatreniami proti strate, zničeniu, zmene a ďalšiemu šíreniu údajov prostredníctvom neoprávnených osôb.

Komentáre

Keď návštevníci webu zanechavajú na stránke komentáre, zbierame údaje, ktoré sú zobrazené vo formulári komentára a taktiež IP adresu používateľov a user-agent prehliadača z dôvodu ochrany proti spamu.

Anonymizovaný reťazec vytvorený z vašej e-mailovej adresy (nazývaný aj hash) môže byť poskytnutý službe Gravatar pre overenie, či ju používate. Zásady ochrany osobných údajov služby Gravatar nájdete na: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vášho komentára bude vaša profilová fotografia/gravatar verejne zobrazená spolu s obsahom vášho komentára.

Komentáre návštevníkov môžu byť kontrolované prostredníctvom automatizovanej služby na detekciu spamu.

Multimédiá

Pri nahrávaní obrázkov na webovú stránku by ste sa mali vyhnúť nahrávaniu obrázkov s EXIF GPS údajmi o polohe. Návštevníci webu môžu stiahnuť a zobraziť akékoľvek údaje o polohe z obrázkov.

Kontaktné formuláre

Súbory cookies

V súlade s § 55 ods. 5 zákona NR SR č. 351/2011 Z. z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov si Vás dovoľujeme informovať o používaní cookies a upriamiť Vašu pozornosť na možnosť zmeny nastavenia svojho internetového prehliadača pre prípad, že vám aktuálne nastavenie využívania cookies nevyhovuje.

Čo sú súbory cookies

Súbory cookies sú malé textové súbory, ktoré môžu byť do internetového prehliadača odosielané pri návšteve webových stránok a ukladané do vášho zariadenia (počítača alebo do iného zariadenia s prístupom na internet, ako napr. smartphone alebo tablet). Súbory cookies sa ukladajú do priečinka pre súbory vášho prehliadača. Cookies obvykle obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a hodnotu. Pri ďalšej návšteve stránky webový prehliadač znovu načíta súbory cookies a tieto informácie odošle späť webovej stránke, ktorá pôvodne cookies vytvorila. Súbory „cookies“, ktoré používame, nepoškodzujú váš počítač.

Na našich webových stránkach používame niekoľko typov cookies. Podrobnosti o pravidlách používania týchto prvkov nájdete tu – Google, Facebook. Viac informácií k cookies nájdete na tomto odkaze: https://www.aboutcookies.org/

Základné súbory cookies. Tieto súbory cookies tvoria základ pre prevádzku našich webových stránok a umožňujú používanie základných funkcií, akými sú napríklad zabezpečené oblasti alebo online platby. Základnými cookies sú napr. zapamätanie prihlásenia, umožnenie prístupu k zabezpečeným oblastiam bez nutnosti opätovného prihlásenia, predvyplnenie formulárov a pod. Bez týchto cookies nemôžeme poskytovať služby, ktoré tvoria základ našich stránok. Pokiaľ tieto cookies zakážete, nebudeme môcť zaručiť bezchybný chod stránok.

Prevádzkové  súbory cookies. Pomocou prevádzkových cookies zhromažďujeme štatistické informácie o tom, ako používate naše webové stránky. Tieto technické informácie nám napr. povedia, na ktoré časti webovej stránky ste klikli, ktorú stránku ste navštívili naposledy a pod. Tieto cookies nám slúžia na analýzu a vylepšovanie našich webových stránok z hľadiska obsahu, výkonu a dizajnu. Pokiaľ tieto cookies zakážete, nemôžeme vám zaručiť bezchybný chod našich stránok.

Ak pridáte komentár na našej stránke, môžete súhlasiť s uložením vášho mena, e-mailovej adresy a webovej stránky do súborov cookies. Je to pre vaše pohodlie, aby ste nemuseli opätovne vypĺňať vaše údaje znovu pri pridávaní ďalšieho komentára. Tieto súbory cookies sú platné jeden rok.

Ak navštívite našu stránku prihlásenia, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú odstránené pri zatvorení prehliadača.

Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť „zapamätať“, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Pri úprave alebo publikovaní článku budú vo vašom prehliadači uložené dodatočné súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a odkazujú iba na ID článku, ktorý ste upravovali. Súbory sú platné 1 deň.

Inštrukcie na zmenu cookies nájdete v pomoci každého prehliadača, ktoré sú pôvodne nastavené na automatické akceptovanie cookies.  Preferované nastavenie môžete zmeniť zablokovaním cookies alebo upozornením v prípade, že sa majú cookies poslať do vášho zariadenia.

Ak používate na prístup k webovým stránkam rozličné zariadenia na prístup (napr. počítač, smartphone, tablet), odporúčame každý prehliadač na každom zariadení prispôsobiť vašim osobným preferenciám pre ukladanie cookies.

Cookies  môžete v prehliadači zariadenia odstrániť jednotlivo alebo všetky naraz a to buď priamo (ak viete kde sú uložené) alebo pomocou prehliadača.

Môžete úplne zakázať ukladanie cookies na svojom počítači alebo zvoliť si režim privátneho prehliadania (Inkognito, inPrivate a pod.), ktorý má ešte výraznejšie obmedzenia. Musíte však potom počítať s obmedzeniami, ktoré vyplývajú z nemožnosti využiť výhody cookies.

Návody na vymazanie cookies pre konkrétne prehliadače:

GoogleChrome™ https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=sk&hlrm=en

Internet Explorer™ http://windows.microsoft.com/sk-SK/windows-vista/Block-or-allow-cookies

Safari™ https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=sk_SK

Opera™ http://help.opera.com/Windows/10.20/sk/cookies.html

MozillaFirefox™ http://support.mozilla.org/sk/kb/povolenie-zakazanie-cookies

Vložený obsah z iných webových stránok

Články na tejto webovej stránke môžu obsahovať aj vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku.

Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, vrátane sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Preto počas používania našich webových stránok môžu byť vytvorené súbory cookies, ktoré našej kontrole nepodliehajú. Môže ísť o prípad, ak prezeraná webová stránka používa nástroj na analýzu alebo marketingovú automatizáciu od tretej strany (napríklad nástroje spoločností Google) alebo zobrazuje obsah webových stránok tretej strany, napr. YouTube alebo Facebook, čo má za následok prijatie súborov cookies od týchto služieb tretích strán, kedy nevieme mať kontrolu nad ukladaním ani prístup k týmto súborom cookies. Ak chcete vedieť, ako tieto tretie strany používajú súbory cookies, prečítajte sú zásady ochrany súkromia a zásady používania súborov cookies týchto strán.

 Doplnok na zrušenie nástroja Google Analytics navrhnutý tak, aby bol kompatibilný s prehliadačmi Chrome, Internet Explorer 11, Safari, Firefox a Opera:  https://tools.google.com/dlpage/gaoptout/

 

Automatizované profilovanie

Za účelom skvalitňovania marketingových kampaní, prevádzkovateľ využíva pre klientov automatizované profilovanie. Profilovaním pre Vás segmentujeme ponuku/y, ktoré Vás môžu zaujímať a sú pre vás výhodnejšie. V prípade profilovania využívame nasledovné systémy – Google Adwords, Facebook.

Súhlas sa nevyžaduje na základný zber štatistických údajov napr. použitím meracieho kódu Google Analytics.

IP ADRESA

Je súbor čísiel jednoznačne identifikujúci zariadenie v počítačovej sieti.

IP adresu možno z hľadiska ochrany osobných údajov označiť za údaj týkajúci sa identifikovateľnej osoby.

IP adresa sa stáva osobným údajom ak:

IP adresa je osobným údajom, ak ju spracúva poskytovateľ internetového pripojenia spoločne s inou identifikáciou (meno, email…).

statické IP adresy využívané fyzickými osobami / jednotlivcami je potrebné považovať za osobné údaje.

dynamická IP adresa bude považovaná za osobný údaj v prípade, keď poskytovateľ online služieb bude spracúvať spoločne s dynamickou IP adresou aj ďalšie identifikátory považované za osobné údaje (napr. meno, priezvisko, mail a pod.).

V prípade uchovávania IP adresy na webovom sídle (napr. redakčný systém WordPress pri komentároch) je nutné zvoliť vhodný účel spracovania alebo použiť pseudonymizáciu.

Ako dlho uchovávame vaše údaje

Pri pridávaní komentára, komentár a jeho metaúdaje sú uchovávané oddelene. Vďaka tomu vieme automaticky rozpoznať a schváliť akékoľvek súvisiace komentáre bez toho, aby museli byť podržané na moderáciu.

Pre používateľov, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach (ak takí existujú), ukladáme aj osobné údaje, ktoré poskytujú, do ich užívateľského profilu. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje (okrem zmeny používateľského). Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť tieto informácie.

Súhlas na účel marketingu je platný počas trvania účelu spracúvania osobných údajov po dobu 5 rokov.

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak na tejto webovej stránke máte účet, alebo ste tu pridali komentár, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, vrátane údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych, právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Doba spracovania osobných údajov

V prípade osobných údajov spracovávaných na účely splnenia zmluvy spracováva osobné údaje po dobu trvania zmluvného vzťahu a následne počas ďalších 10 rokov, a to s ohľadom na dĺžku premlčacej lehoty pri náhrade škody či ujmy. V prípade spracovania na účely splnenia právnej povinnosti prevádzkovateľ spracováva osobné údaje po dobu stanovenú právnymi predpismi. V prípade osobných údajov spracúvaných na základe súhlasu dotknutej osoby s uložením cookies správca spracováva osobné údaje po dobu určenú v konkrétnom cookie súbore, najdlhšie však po dobu 2 rokov, ak nebude súhlas so spracovaním osobných údajov do tej doby odvolaný.

Odvolanie súhlasu so spracovaním osobných údajov

Ak dotknutá osoba dala poskytovateľovi súhlas so spracovaním osobných údajov, môže svoj dobrovoľne udelený súhlas so spracovaním osobných údajov kedykoľvek bezplatne odvolať, a to prostredníctvom zaslania emailovej správy na adresu: info@kofy.sk . Odvolaním súhlasu nie je dotknutá zákonnosť spracovania vychádzajúca zo súhlasu, ktorý bol daný pred jeho odvolaním. Odvolanie súhlasu tiež nemá vplyv na spracovanie osobných údajov, ktoré správca spracováva na základe iného právneho základu, ako je súhlas (tj. Hlavne ak je spracovanie nevyhnutné pre výkon zmluvy, právnej povinnosti či z iných dôvodov uvedených v platných právnych predpisoch).

Prístup k osobným údajom

K osobným údajom subjektov údajov má prístup prevádzkovateľ a prípadne tiež tretie osoby – príjemcovia, ktorí poskytujú vhodné záruky a ktorých spracovanie spĺňa požiadavky podľa platných právnych predpisov a ktoré zaisťuje primeranú ochranu práv dotknutých osôb.

Príjemcami osobných údajov sú:

  • poskytovatelia daňových / účtovných služieb;
  • poskytovatelia informačných služieb a systémov;
  • správcovia IT systémov;
  • poskytovatelia právneho poradenstva;
  • poskytovateľ služby Google Analytics pre monitorovanie návštevnosti webovej stránky, služby Google Ads na účely marketingu a služby Google suite pre správu súborov a komunikáciu: spoločnosť Google Ireland Limited, reg. č. 368047 a Google Inc., so sídlom 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View , CA 94043, USA;
  • poskytovateľ služby Facebook Ads na účely marketingu: spoločnosť Facebook, Inc., so sídlom 1601 Willow Road, Menlo Park, Ca 94025, USA;
  • poskytovateľ marketingových služieb
  • prevádzkovateľ má zároveň zákonnú povinnosť poskytnúť osobné údaje dotknutých osôb pri kontrole, dozornej činnosti alebo na žiadosť oprávnených tretích strán, ak to vyplýva z osobitných právnych predpisov (napr. orgánom činným v trestnom konaní, polícii, súdu, dozorujúcim a kontrolným orgánom).
  •  

Osobné údaje sú odovzdávané len v rámci členských štátov Európskej únie s výnimkou poskytovateľov Google a Facebook, u ktorých môže dochádzať k prenosu do USA. Odovzdávanie týmto príjemcom je založené na systéme prenosu osobných údajov medzi EÚ a USA v obchodných vzťahoch s názvom Privacy Shield.

Preukazovanie totožnosti dotknutých osôb

Správca je oprávnený požadovať preukázanie totožnosti dotknutých osôb na účely zamedzenia prístupu neoprávnených osôb k osobným údajom.

Práva dotknutých osôb vo vzťahu k osobným údajom

Dotknuté osoby v súvislosti so spracúvaním ich osobných údajov majú práva (tzv. práva dotknutých osôb), ktoré si uplatňujú u prevádzkovateľa písomne ​​alebo elektronicky na emailovej adrese: info@kofy.sk.

  • Právo na prístup 

    – dotknutá osoba má právo na poskytnutie kópie osobných údajov, ktoré má prevádzkovateľ o dotknutej osobe k dispozícii, ako aj na informácie o tom, ako osobné údaje prevádzkovateľ používa. Vo väčšine prípadov budú osobné údaje dotknutým osobám poskytnuté v písomnej listinnej forme, pokiaľ nepožadujú iný spôsob ich poskytnutia. Ak o poskytnutie týchto informácií požiadajú elektronickými prostriedkami, budú poskytnuté elektronicky, ak to bude technicky možné.
  • Právo na opravu 

  • –prevádzkovateľ je povinný zabezpečovať presnosť, úplnosť a aktuálnosť spracúvaných osobných údajov, ktoré má o dotknutých osobách k dispozícii. Ak si dotknutá osoba myslí, že údaje, ktorými disponuje prevádzkovateľ sú nepresné, neúplné alebo neaktuálne, má požiadať prevádzkovateľa, aby tieto upravil, aktualizoval alebo doplnil.

  • Právo na výmaz (na zabudnutie) 

    – dotknutá osoba má právo požiadať o vymazanie osobných údajov, napr. v prípade, ak osobné údaje viac nie sú potrebné na naplnenie pôvodného účelu spracúvania. Právo však prevádzkovateľ posúdi z pohľadu všetkých relevantných okolností. Napr. prevádzkovateľ môže mať určité právne povinnosti, čo znamená, že nebude môcť žiadosti vyhovieť.
  • Právo na obmedzenie spracúvania 

    – za určitých okolností dotknutá osoba je oprávnená prevádzkovateľa požiadať, aby prestal používať jej osobné údaje. Napr. prípady, keď si dotknutá osoba myslí, že jej osobné údaje, môžu byť nepresné alebo keď si myslí, že jej osobné údaje prevádzkovateľ už nepotrebuje využívať.
  • Právo na prenosnosť údajov 

    – za určitých okolností má dotknutá osoba právo požiadať prevádzkovateľa o prenos osobných údajov na inú tretiu stranu podľa jej výberu. Právo na prenosnosť sa týka len osobných údajov, ktoré prevádzkovateľ získal na základe súhlasu alebo na základe zmluvy, ktorej je dotknutá osoba zmluvnou stranou.
  • Právo namietať             

  •   – dotknutá osoba má právo namietať voči spracúvaniu jej osobných údajov, ktoré je založené na legitímnych oprávnených záujmoch prevádzkovateľa. V prípade, ak prevádzkovateľ nemá presvedčivý legitímny oprávnený dôvod na spracúvanie a dotknutá osoba podá námietku, prevádzkovateľ nebude osobné údaje ďalej spracúvať.

  • Právo odvolať súhlas 

    – v prípadoch, kedy osobné údaje prevádzkovateľ spracúva na základe súhlasu, má dotknutá osoba právo tento súhlas kedykoľvek odvolať. Súhlas môže odvolať písomne alebo osobne. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov, ktoré prevádzkovateľ na jeho základe o dotknutých osobách spracúval.
  • Právo podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov 

    – ak sa dotknutá osoba domnieva, že jej osobné údaje prevádzkovateľ spracúva nespravodlivo alebo nezákonne, môže podať sťažnosť na dozorný orgán, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, Hraničná 12, 820 07 Bratislava 27; tel. číslo: +421 /2/ 3231 3214; mail: statny.dozor@pdp.gov.sk, https://dataprotection.gov.sk. V prípade podania návrhu elektronickou formou je potrebné, aby spĺňal náležitosti podľa § 19 ods. 1 zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok).

V prípade, akýchkoľvek otázok alebo pripomienok týkajúcich sa spracovania osobných údajov, nás môžete kontaktovať.

Povinnosť poskytnúť osobné údaje

Osobné údaje subjekt údajov/dotknutá osoba poskytuje úplne dobrovoľne. Nemá žiadnu povinnosť ich poskytnúť. V prípade, že osobné údaje neposkytne, nehrozí mu/jej žiadna sankcia. Avšak ak subjekt údajov svoje osobné údaje neposkytne v prípade, keď je to potrebné pre plnenie zmluvy, nebude možné uzavrieť medzi dotknutou osobou a prevádzkovateľom zmluvu ani ju riadne plniť. Je však čisto a len na rozhodnutí dotknutej osoby, či do zmluvného vzťahu s prevádzkovateľom chce vstúpiť, alebo nie.

ZÁVEREČNÉ USTANOVENIA

V prípade, akýchkoľvek otázok alebo pripomienok týkajúcich sa spracovania osobných údajov nás môžete kontaktovať. Zodpovedná osoba : info@kofy.sk .

Stránka na Úrad ochrany osobných údajov – https://dataprotection.gov.sk/uoou/

NARIADENIE EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 –

https://dataprotection.gov.sk/uoou/sites/default/files/nariadenie_2016_679_text_sk.pdf

 

Kofy

Poštová adresa :   

Kofy, občianske združenie

Kráľová pri Senci 179, 900 50 

IČO 53079973

Registrované  v Registrovom úrade MV SR pod číslom VVS/1-900/90-59321

 

Táto lokalita používa súbory cookies na zlepšenie funkcií prehliadania. Prečítajte si informácie o tom, ako používame cookies a ako môžete zmeniť tieto nastavenia. Uložením potvrdíte, že ste porozumeli uvedeným nastaveniam súborov Cookies a súhlasili s nimi. Uložiť Dozvedieť sa viac- Zásady ochrany osobných údajov